Pages

Sila Klik

Mar 31, 2011

2 Criminals Escaped from Alcatraz Prison.

Araustralia 31 Mac - Mengejutkan, 2 penjenayah telah ditangkap ketika cubaan melarikan diri dari penjara bersejarah...iaitu penjara Mini Alcatraz.Pihak penjara menyedari kehilangan 2 penjenayah ini tepat jam 10 malam sebaik lepas waktu makan malam.Keadaan menjadi kelam kelibut apabila bilik penjara no 555 kosong tanpa penghuninya..usaha pencarian selama 20 minit telah membuahkan hasil apabila salah seorang penjenayah yang bernama Frank Lee Cudin telah ditemui di bilik store penjara manakala rakan seperjuangannya John William Samsuri ditemui bawah tangga eletronik (escalator) .Mereka didapati dibawah pengaruh dadah.
Kajian pantas menunjukkan salah seorang dari mereka telah menokak (menggigit) penjara menggunakan rahangnya yang kuat.Berikut merupakan gambar-gambar yang telah diambil oleh pihak wartawan.

Dua penjenayah yang cuba melarikan diri

Habis digerit(gigit) besi sangkar sampai bengkok jadinya

Tindakkan drastik telah diambil dimana pihak penjara mengikat pintu besi itu dengan tali hitam yang telah dibaca mantera

Wajah sedih penjenayah

Lakonan semula penjenayah bagi menggambarkan bagaimana beliau cuba melarikan diri


Haha..Sebenarnya hamster2 ni telah diamanahkan oleh seorang rakan untuk aku menjaga hamster beliau ketika beliau pulang ke kampung.Bapak terkejut bila housemate aku menjerit "tajullll,,tikuss hang lariiiiii!!!"..Kelam kelibut kami cari hamster2 ni.Nasib baik jumpa balik.Lega rasanya.Kuat jugak la gigi hamster ni gigit ,pastu dia angkat pintu sangkar tu keatas.Rindu kat tuan dia kot.hahaha.Habisla Ashiela, roomate dah jatuh hati kat hamster kamu !Hahahaha.

2 sahabat aku yang berjaya menangkap hamster2 terbabit.Terimas kalian!

Mar 29, 2011

Relaku Pujuk

Tajuk yang sememangnya langsung tak berkaitan dengan entry kali ni.Haha..Sila abaikan.


Arau mungkin dilanda banjir lagi?Terkejut bila dengar berita arau mungkin banjir lagi.Lepas kelas tadi aku n member aku, Mujahid & Lan terus ke Shell untuk memenuhkan tangki minyak motor masing2 sebagai persediaan untuk banjir. Tengok gaya cuaca sekarang ni,dah seminggu lebih asyik hujan ja.Tak mustahil air akan naik lagi.Tapi aku harap hujan akan berhenti sebelum keadaan jadi teruk.Tak sanggup aku ulang-alik ke kelas dalam keadaan basah.Sem lepas jawab exam terketar-ketar .Dah la satu badan basah lencun,ditambah plak dengan sejuk ekon dalam dewan exam tu,memang A lor! Bukan nak komplen..ni kuasa tuhan...Cuma tak sanggup nak berhadapan dengan masalah yang timbul time banjir ni.ATM problem,stesen minyak tutp...Lebih teruk g,sumber makanan pun tarak ma...Letih la nak kunyah biskut kering hari2.Tapi ada gak hikmah time banjir ni.Kita boleh tengok siapa kawan kita sebenar.Terharu bila teringat ada classmate yang hantar cucur time banjir.Haha..Nice geng 8.Tak lupa member2 baik aku yang datang melawat geng umah aku yang study kat dalam UiTM malam exam sem lepas sebab rumah aku tadak letrik.Siap bawak bekalan makanan g.TQ2!!!Aisehh..Takleh merepek lama2.Satgi ada kelas.Pagi tadi dah kena halau sebab lambat p kelas.So next kelas kena siap awai2.Lecturer tak sakit hati,kita pun happy.~Peace..
Gambar hiasan

Mar 28, 2011

Lucky !




You knows the song in my heart and can sing it back to me when i have forgotten the words...

You accept me as the way i are, yet helps me to be what i should...

Because you are my friend .





You shares the good times and help me out by listening during the bad times..






Yes...I know  it hurts to look back, and you’re scared to look ahead...but  you can look beside you and I will be there...

Just for you...

My best friend...







People said .."True friends are very difficult to find, hard to leave, and impossible to forget."

Its true..





i'm lucky because having you as my best friend in my life...and  our stories become more and more beautiful..when it comes love..




Worlds don't know how long it takes ,waiting for a love like this...





Every time we say goodbye I wish we had one more day
A day to spend with my best friend...my sweetheart..my love..



I want the worlds to know..

I'm the luckiest person in the world ..
because I'm in love with my best friend.. 





Mar 27, 2011

Kalau Aku Seorang Jutawan ~

video

Salam satu Malaysia. Tepat jam 6.03 pagi aku memulakan penulisan untuk entry kali ini yang bertajuk 'Kalau Aku Seorang Jutawan' . Aku percaya semua orang mesti pernah berangan nak jadi kaya .Kan?Kan?Hehe.Pagi ni tiba-tiba aku berangan jadi jutawan. Indahnya permulaan hari aku noh !

       So,bila dah bergelar jutawan, apa la yang aku nak buat dengan duit aku yang berjuta-juta tu ya.Hurm . . .





..aku nak makan semua makanan yang ada.Lepas makan, beli jus mate 5 beda potong lemak. Boleh jadi kacak macam DDR. Betoi dak DDR? Rambut Dr mmg la tersangat sempoi.





Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..




....Beli BMW sebijik dengan pakej tambahan pemandu wanita asia .Tobat awek menangis terguling-guling  terharu bila aku horn depa tepi jalan dengan kereta BMW 6 series nih.Harga kompom2 dalam 700k punya. T_T



Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..



..Honda City sebijik untuk dijadikan kenderaan ke market.RM 90k ja pun.Aku kan jutawan...
T_T



Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..




..beli sebuah rumah yang sederhana besar macam ni.Bilik 2 pun dah cukup,yang penting toilet kena ada 3 sebab aku seorang yang selalu ke tandas apabila masuk waktu membuang (7 kali sehari).
T_T


Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..



Kawasaki Ninja yang harga dalam RM64k ni aku beli untuk bersiar-siar untuk mengurangkan stress dalam kehidupan seharian aku. malahan Superbike ni juga akan digunakan untuk ke masjid bg menunaikan solat fardhu jumaat.
T_T



Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..


15 k?Alahai.Aku dah jutawan time ni.UP jadi 150k untuk kahwin. Hahaha.Bertuah la aweks yang jadi bini aku time ni.Dapat suami kaya dan berkaliber.Tak payah la dia nak mengintai ke langit sangat dah.:p
T_T



Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..



Perancis

Hawaii

Mexico

Miami
bercuti di luar negara tiap2 bulan. Kalau dah berbini ,(tudia berangan),haruslah kena honeymoon.
P/s: 4 lokasi = 1 individu yang sama.
T_T


Kalau lah aku seorang jutawan ... Aku nak..




Hantaq bonda aku ke tanah suci Makkah dan sumbangkan sikit sumbangan kepada yang memerlukan.(Dosa dah banyak,apa salahnya berbakti sikit).



Itulah dia angan-angan aku.Tapi sebenarnya banyak lagi benda nak beli.Jenuh plak nak senaraikan kat sini kan?Hahaha.Berangan tak salah.Asalkan tahu bertempat.Toi dak?-Peace~T_T

Fail!

Stress memikirkan test CTU a.k.a Hubungan Etnik semalam. Fail la aku. Menjawab dengan hanya menggunakan intuisi dan otak kosong,akhirnya aku keluaq dewan awai.Padan muka aku.Niat tak betoi.Dari awai g aku malaih study sbb nak meniru.Soalan objektif,moral down teruih.:p..Lingkup ~

Mar 25, 2011

Spider-Jangan Kau Berputus Asa




Gerbang mu terbuka mencabar ku 
Melangkah menurut rasa rindu 
Biar pun nanti antara kita 
Ada yang mungkin terkorban 
Biar pun nanti kita terhukum 
Kerana melanggar kebiasaan 


Cinta tak pandang 
Tak kira siapa 
Ia kan mencuba 
Selagi mana pencinta 
Terdaya menahannya 
Dia akan dicuba 

Sebelum gugur tercalar jiwa parah 
Jangan kau gugurkan airmata 
Sebelum putus tali Tuhan Yang Esa 
Jangan kau berputus asa 

Nada mu menangis menduga ku 
Dekati dirimu yang ku rindu 
Biarpun nanti antara kita 
Ada yang mungkin menyesal 
Biarpun nanti kita terpaksa 
Membayar harga yang tak setimpal 


Malam ni ada test CTU , tapi aku tak study pun . Gila tak semangat.Tengok buku pun aku tak mampu, nikan plak nak baca buku. So aku layan lagu ni . Amik mood nak study..:p

Mar 23, 2011

Selamat Hari Jadi Kawan !

Selamat hari jadi buat Nor Laily Norizan a.k.a Lily @ Lela yang ke 23 tahun . Sorry tak dapat nak sambut Birthday Lela kat Bukit Ayaq memandangkan kita semua ngah sibuk gila skarang ni. Semoga tahun ni akan menjadi lebih bermakna buat Lily.Paling penting, semoga dapat
4 flat lagi sem ni. Im proud wit u my fren !! Hadiah sila tuntut kat roomate anda atau sertai peraduan gores dan menang.

Mar 20, 2011

Malam Asprisiasi

1st of all..Congratulations kepada pelajar semester 4 Human Resource,Marketing dan Business sebab berjaya organize Diner Asprisiasi yang sangatlah gempak. Memang malam yang sangat happening. Tak lupa kepada yang dapat anugerah dekan malam tu, tahniah tahniah tahniah !

Majlis yang berlangsung pada 17 hb lepas bertemakan red and black memang meriah. Ramai pelajar yang memenuhi dewan Semarak UiTM Perlis pada malam tu.Aku n the geng dengan slumbernya terdatang lambat. Senior la katakan. Cewah2.

Terasa agak segan bila aku satu-satunya lelaki yang kena beratur malam tu. Nasib baik pakai formal sikit,sebab mula-mula aku ingat nak pakai baju M.U ja. Malu2. Tapi aku bersyukur sebab dapat rasa gak kan naik pentas untuk malam asprisiasi ni.Alhamdulillah.Sangat gembira sebab someone dapat anugerah pelajar terbaik malam tu. Congratulation awak ! Saya bangga dengan awak !  :)




        
















Mar 19, 2011

Kanak-Kanak Riang UiTM Perlis

Assalamualaikum semua sahabat. Apa HABAQ semua ! Lama  aku tak menulis BLOG . Biasa la. Student lagi. Hari-hari sibuk ja kan.Entry kali ni aku nak mengutuk kawan2 baik aku kat UiTM ni sebab mereka semua sedang seronok mengutuk aku. Entry kali ni bertujuan  untuk membalas dendam  !

Orang pertama untuk dikutuk ialah Fauzul Azim a.ka Chor.

Dia ni classmate @ roomate aku. Teruk dia ni. Kepada semua perempuan jangan la amik dia jadi BF sebab...sebab dia dah ada awek la..Handsome ka dia ni ? Kalau tanya tuan punya diri, dia akan kata dia dark tall n handsome. Betui ka? Of course la kan,kalau tak ,takkan la ada orang tu fall in love ngan kawan aku ni.Umur dah 28 tahun  tapi perasan muda lagi. Suka dengar lagu Westlife, Ana raffali, Shiela majid, dan sangat meminati Aliff Aziz. Pandai memasak spegeti dan sangat rajin mengemas rumah ~ . 




Next is Nor Laily a.k.a Lily !





Ini merupakan kawan aku yang palinggggggggggg nakai . Sekali dia wat perangai, habih la aku.Kuat tampaq orang dan sangat ganas tapi merupakan gadis melayu paling ayu dan lembut apabila bersama dengan BF beliau . Hahaha. Merupakan kawan paling caring.Banyak tolong aku.Selalu belanja nasik goreng RM 1 dan merupakan orang yang akan menghidangkan makanan ketika aku dan rakan2 lain mau makan.Dia juga pelajar yang sangat bijak dan dipercayai mempunyai 2 otak (sebab pandai sangat).Respek lah Lily.Dah dua sem dapat anugerah pelajar cemerlang ! Sangat berbakat besar dalam lakonan teater.(nak upload video dalam bilik HRM ka tak ya..hurm..)




Seterusnya...Mr Mujahid a.k.a Moja !

Merupakan kapten dalam aktiviti mengutuk aku. Sentiasa peka dengan keadaan sekeliling supaya ada point untuk kutuk aku.Seorang yang lemah lembut ketika bertutur tetapi cukup kurang sopan! haha. Hari-hari berebut nak men game PES dengan aku.Badan kecik ja, tapi makan macam ada bela 7 saka.Seorang pemain bola UiTM Perlis yang tersohor, pakar dalam bidang photography (tukang tangkap gambaq kelas),pandai berjenaka,memiliki suara emas dan seorang pelajar yang bijak dan rajin.Berasal dari Gerik tapi bukan datang dari kaum asli la. Dulu baru kenal aku ingatkan dia ni Gay, namun semuanya terbongkar apabila dia rupa-rupanya menjalinkan hubungan dengan seorang gadis dari jurusan Marketing.~

Next ! Next ! Kak Farah a.k.a Rara Cemerlang


Sekali pandang, kak farah ni nampak macam Nyonya Melaka kan? Dalam kelas ,bagaikan seorang kakak yang penyayang.Ayu..Tapi,sekali dia gelak,seram bulu roma.Macam pontianak,kuntilanak dan poltergeist. Sangat la funny orang nya. Bertukar watak apabila beliau memegang handle motosikal.Kalah Farid Kamil punya samseng bila dia bersuara. Suka layan lap. Aktiviti harian ialah layan lap kat roundabout UiTM. Belum pernah tewas dalam perlumbaan motosikal peringkat negeri Perlis.Menghormati malam jumaat kerana Hari Jumaat merupakan penghulu bagi semua hari.

Berikutnya ialah Noor Amalia Wahidah a.k.a Ema



Mek Kelantan ni pun boleh tahan gak ni.Nampak ja kecik,tapi merupakan assisstant kepada Kapten Mujahid.Tapi aku tak kisah sangat la.Sebab Kesian ngan  dia.Dia sekarang sakit.Sakit rindu.Rindukan buah hati.Bibir tersenyum,dalam dada sebak mengenangkan seseorang.Sabar la Ema, aku paham.Lol.Suka menari dan menyanyi opera. Sangat aggressive di waktu siang ,makan 2 kali sehari dan boleh bertukar warna.Wah,macam sesumpah@pokke plak Ema ni kan.Kah3...




Next is Otai Karok a.k.a Taufik !


                                       
Tudia!Mamat Perak tepu ni antara kawan aku yang paling baik.Tapi aku nak kutuk gak.Haha.Orang ketiga yang berebut PES. Siok tgk dia men game.Orang pertama main game sambil mencangkung.Tak reti nak dok elok2.Hahahaha.Sangat slumber orangnya.Dia juga seorang yang sangat penyayang.Sangat sayangkan awek yang bernama Ila Shaari.Haha.Setia terok mamat ni.Baguih2.Mak aku kata dia macam Black Mentor.Gila karok sampai bawak balik PA system UiTM kat rumah.Gila la Taufik! lol.


Mereka ini merupakan kawan2 yang menggila bersama aku kat UiTM ni.Haha.Takdak depa maka bosan lah hidop aku.Sekian sudah kali ni.Aku nak kutuk kaw2 takot aku plak kena balik..Hahaha...Assalamualaikum.

I am Human Resource Student


Before this i said "I want to be an architect so I can build a skyscrapers in your heart then i fill it with my love+happiness+sweet memories." 

But today.. I’m realize.. I’m not qualified to be an architect. Because i was born to be HR people...  What can I do is to PLAN how to make you happy . . . DEVELOPING memories that u can’t forgot . . . take care about your SAFETY & HEALTH … & always be the man who can MOTIVATE  your self and stand with you every moment. And always ensure that you are having an adequate love every day so the percentage of our love will increase and never stop . LoL !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...